Wednesday, January 14, 2009

Se över din datorsäkerhet

En pokerspelare fick ett brev hemskickat med en CD - och avsändaren var skatteverket - eller rättere sagt; någon som utgav sig vara skatteverket. I CD fanns en trojan med avsikt att stjäla pokerspelarens passord för att stjäla pokerspelarens pengar på pokersiter.

Pressmeddelande från skatteverket om händelsen

Förra veckan utsattes ett stort företag för någonting liknande när endast de högsta cheferna där fick trojaner skickade till dem. Det var en riktad attack mot de högsta personerna på företaget.


Verkar definitivt så att riktade attacker mot specifika personer har bara börjat och att alla numera får måste inse att om de får en exekverbar fil från någon - även från någon som de tror sig känna väl - så är det med stor sannolikhet ett virus, infektion, spyware, trojan eller adware.

Fejkade avsändare är enkelt att skriva i vanliga brev och i epost så även om brevet ser legimt ut så skall man aldrig installera program från andra.

2 comments:

Hells Ditch said...

Jag är tveksam till att stoppa in en skiva ifrån skatteverket överhuvudtaget. :)
Men du har ack så rätt.

Jag har haft ett par attacker som mina system varnat för och jag har nu endast en dator för poker. På den datorn finns INGET annat än poker.

Cheers

Vetgirig said...

Spelar man turneringar med i medeltal 400 deltagare så kan man i genomsnitt förvänta sig att komma till finalbordet var 40-de turnering - så det krävs gott med tålamod för att spela turneringar.